همگان شیراز را شهری با میراث ارزشمند از جنس تاریخ، فرهنگ، هنر و ادب میپندارند.
در این شهر که قدم میگذاری همه چیز برای ورود به بهشتی رویایی مهیا شده.
در کوچه پس کوچهها سرمست عطر خوش بهارنارنج میشوی و دوباره هوس میکنی تا گشتی در دل تاریخ بزنی.
«حافظیه» مکانی است که میتواند هرکسی را غرق لحظاتی شیرین کند.
این بار هالی تور میخواهد سری به این بنا بزند و تاریخ و معماری آن را برسی کند.
خواجه شمس الدین محمد شیرازی در سال 727 ه –ق دیده به جهان گشود.
وی در سنین نوجوانی موفق به حفظ قرآن با 14 روایت مختلف شد به همین علت لقب حافظ را به او دادند کم کم راه ورود او به دربار باز شد و شغل دیوانگی را پیش گرفت.
غزلیات حافظ از سدهی هشتم ه-ق تا به امروز در سرتاسر جهان بیش از 400 بار به زبانهای گوناگون به چاپ رسیده است و این غزلیات آنقدر با احساس بیان شده که توانسته راهی برای ورود عاشق در دل معشوق باشد.
معماری حافظیه
آرامگاه حافظ، شاعر نامی در جنوب دروازه قرآن و شمال شهر شیراز واقع شده.
مساحت کل محوطهی حافظیه 2هکتار میباشد و ورود به این بنا از 4 درب در جهات مختلف امکان پذیر است اما درب جنوبی از وجههی خاصی برخوردار است.
صحنهای شمالی و جنوبی توسط یک تالار از یکدیگر جدا میشوند.
معماری اصلی این تالار که به دوره زندیه بر میگردد با 20 ستون سنگی توانسته چشماندازی شگرف را برای دیدن آرامگاه فراهم میکند.
حافظ پس از شصت و اندی سال، زندگی پر بار درسال 792 ه-ق در گذشت و به خاطر کمکهای شایانی که به فرهنگ و ادب ایران کرده بود، برای احترام به وی مقبرهای در شهر شیراز ساختند.
راه ورود و خروج به مقبره از لابهلای 8 ستون موجود در آن امکانپذیر است و گویی این ورودیها به 8 درب بهشت و دنیای ملکوت اشاره دارد.
در سال 1314 خورشیدی 3 تن از رئیسان میراث فرهنگی، وزیر فرهنگ و موسسه باستانشناسی تخت جمشید- برای مرمت حافظیه تلاش بسیار کردند و آنها برای طراحی جدید بنا، از «آندره گدار فرانسوی» و معماری دورهی زندیه الهام گرفتند.
لازم به ذکر است که ساخت بنای کنونی حافظیه در سال 1315، با همکاری علی اصغر حکمت و علی سامی دو طراح نامی آغاز به کار کرد و در سال 1316 به پایان رسید.
اینجا مکانی است که عشاق دور هم جمع میشوند و غزلیات حافظ را زمزمه میکنند و بعضیها هم تفـاؤلی به حافظ میزنند تا خبری از آینده و زندگیشان را در قالب شعر به آنها بدهد و بابت همین موضوع است که لقب «لسان الغیب» را به وی دادهاند.
فضای حافظیه به خاطر صفا و صمیمیتی که داراست دل کندن از آن دشوار است و قادر به ساختن خاطراتی از جنس باهم بودن است.
شخصیت حافظ در بین تمام مردم جهان بسیار محبوب و مشهور میباشد و گویی نام او به فرهنگ و ادب ایران گره خورده است.
مراسم بزرگداشت این شاعر نامی بیستم مهرماه هر سال در محل آرامگاه وی با حضور جمعی از عاشقان او برگزار میشود.
در بین بناهای تاریخی شیراز قطعا دیدن بنایی که شاعر نامی قرنها، حافظ را در خود جای داده بسیار تماشایی است.
اگر شما هم میخواهید سفری متفاوت را تجربه کنید حتما سری به سایت هالی تور بزنید و در قسمت تور شیراز و بلیط هواپیما را ثبتنام کنید تا این شهر را متفاوتتر از قبل ببینید.
به قلم صفورا رستمی فرد