اصفهان غرق در جهانی از تاریخ است زیباییهای این شهر افسانهای پایان ندارد.
بناهای تاریخی در هر گوشهای از شهر روایتگر داستانهایی شنیدنی هستند.
در این میان یکی از زیباترین میدانهای جهان بنام «نقش جهان» در مرکز این شهر نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
این میدان بعد از «میدان تیان آنمن» (Tienanmen Square) در پکن رتبه دومین میدان بزرگ جهان را داراست.
میدان نقش جهان آنقدر وسیع است که بناهای باشکوهی اعم از مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله، کاخ عالی قاپو و بازار قیصریه را در آغوش کشیده است و هر کدام نمادی از قدرت، مذهب، علم و ثروت هستند که باعث چشماندازی شگرف در قلب شهر شدهاند و همچون جواهری میدرخشند.
زمانی که قدم در این میدان بینظیر میگذارید نظارهگر 200 حجرهای هستید که با نظم خارق العادهای در دو طبقه به گرد هم آمدهاند.
از شاخصهای «میدان نقش جهان» میتوان به بازارهای صنایع دستی تاریخی آن اشاره نمود که سالانه پذیرای هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.
از طرفی، ضرب آهنگ چکشها، روی تن ظروف مسی در بازار مسگرها و سکوت مطلق مینیاتوریستها در بازار میناکارها، هر کسی را سر ذوق میآورد و از طرفی دیگر عطر ادویههای رنگارنگ در بازار بزرگ هر کسی را مدهوش میکند.
تصویر نقش جهان زمانی رویایی میشود که با درشکهها به گشت و گذار در آن بپردازید درحال گذر کردن در مقابل دیدگانتان، تصویری از بناهای تاریخی نقش میبندد و گویی همسفر مردمانی میشوید که در زمان صفوی در این میدان در رفت و آمد بودند.
اگر در کنار حوض وسط میدان نشسته باشید غرق تماشای رقص فوارهها، خندهی کودکان و صدای گوش نواز سُم اسبها روی سنگ فرشها میشوید و در این هنگام است که معنای زندگی را لمس میکنید.
ریههای شهر پر از عطر هوای نقش جهان است.
در هر گوشهای که به شهر مینگری آثاری از هنر آن به یاد و یادگار مانده است.
تماشای این حجم از ابهت و جلال و همچنین چیدمان هنر و معماری در یک قاب، روح آدمی را جلا میدهد و برای لحظهای قلب را از ریتم خارج میکند.
به راستی که گنجاندن این همه زیبایی در کنار هم فقط به دست "علی اکبر اصفهانی" معمار مشهور دوره صفوی امکان پذیر بوده است و انتخاب نام نقش جهان برازنده نام این میدان است.
اگر شما هم میخواهید سفری متفاوت را تجربه کنید حتماً سری به سایت هالی تور بزنید و در قسمت تور، تور اصفهان را ثبت نام کنید تا این شهر را متفاوتتر از قبل ببینید.
به قلم صفورا رستمی فرد
مسجد جامع عتیق اصفهان
مسجد جامع اصفهان
کاخ هشت بهشت اصفهان
«کاخ هشت بهشت اصفهان» درسال 1080 ه -ق مصادف با سومین سال سلطنت «شاه سلطان سلیمان صفوی» در باغ زیبای بلبل ساخته شد. شالودهی این کاخ زیبا بر روی سکویی بلند با ازاره سنگی در دو طبقه بنا گردید و پس از اتمام ساخت، محلی برای اقامت هشت همسر ویژه شاه شد.
مسجد شیخ لطفالله اصفهان
مسجد شیخ لطفالله
کاخ چهلستون اصفهان
کاخ موزه زیبای چهلستون
مسجد جامع عباسی اصفهان
مسجد امام اصفهان