در ضلع شرقی «میدان نقش جهان» مسجدی قراردارد که در زمان «شاه عباس اول» در قرن 11 ه-ق به افتخار شیخ لطفالله یکی از علما و روحانیون بزرگ آن زمان که برای ترویج مذهب شیعه از «جبل عامل» لبنان به ایران آمده بود ساخته شده است. جالب است بدانید ساخت این مسجد16 سال به طول انجامید.
وجه تسمیه مسجد شیخ لطفالله
مسجد شیخ لطفالله به طور اختصاصی برای زنان حرم سرای شاه عباس مورد استفاده قرار میگرفت لذا در ساخت این مسجد نیازی به ساخت حیاط و مناره نبوده است.
در وصف گنبد منحصر به فرد شیخ لطفالله کلماتی همچون زیبا، جذاب و رویایی پشت هم صف کشیدهاند تا گنبد را توصیف کنند.
ساختار جادویی این گنبد به نحوی است که هر زمانی در شبانه روز که به گنبد مینگری نسبت به تابش نور خورشید رنگ آن تغییر میکند و تصویری ناب با رنگ های صورتی، نخودی و طوسی از خود بجای میگذارد.
در بدو ورود به مسجد با راهرویی ۲۸ متری با کاشیهای لاجوردی روبهرو میشویم که با چرخشی 45 درجه همراه است و علاوه بر اینکه توانسته مسئلهی قبله را حل کند موجب جدا کردن ماهرانه عبادت کننده از زندگی شهری و آماده کردن وی برای ورود به شبستان نیز میشود.با ورود به این شبستان رویایی، مسحور زیبایی این بهشت زمینی خواهید شد.
تابش نور خورشید که از پنجرههای مشبک شبستان به داخل گنبد روانه میشوند تصویری از پرهای طاووسی زیبا از خود به جای میگذارند.
نور تابیده شده به داخل شبستان، رقص کنان به دنبال سورههای قرآنی که بر روی دیوارهای خطاطی شده میگردد و هر کدام از آنها را با هنرمندی خاصی در ساعاتی از شبانه روز نمایان میکند.
معماری مسجد شیخ لطفالله
محراب این مسجد به عنوان یک شاهکار در معماری مساجد یاد میشود که با کاشیهای معرق و مقرنسهای بسیار ظریف تزئین شده است.
نام معمار این مسجد در داخل محراب به چشم میخورد که بر روی دو لوح درج شده است.
کتیبههای دیگری نیز در اطراف محراب و داخل مسجد وجود دارد که روی آنها روایتی از پیامبر اکرم و امام صادق (ع) به خط «علیرضا عباسی» حک شده است.
در کنار این روایات، اشعاری نیز روی کتیبهها نقش بسته که به اظهار کارشناسان، منصوب به «شیخ بهایی» دانشمند و شاعر دوره صفوی میباشد و توسط «باقربنا» خوشنویس گمنام آن دوره نوشته شده است که خط ثلث او بسیار شبیه به خط «علیرضا عباسی» به نظر میرسد.
زیرزمین این مسجد بسیار ماهرانه طراحی شده که آرامش آن به اندازه ای باورنکردنی است که میتواند ذهن انسان را خالی از هرگونه انرژی منفی کرده و او را به آن سوی خیال ببرد.
اگر شما هم میخواهید سفری متفاوت را تجربه کنید حتما سری به سایت هالی تور بزنید و در قسمت تور داخلی، تور اصفهان را ثبت نام کنید تا این شهر را متفاوت تر از قبل ببینید.
به قلم صفورا رستمی فرد
مسجد جامع عتیق اصفهان
مسجد جامع اصفهان
میدان نقش جهان اصفهان
میدان امام اصفهان
کاخ هشت بهشت اصفهان
«کاخ هشت بهشت اصفهان» درسال 1080 ه -ق مصادف با سومین سال سلطنت «شاه سلطان سلیمان صفوی» در باغ زیبای بلبل ساخته شد. شالودهی این کاخ زیبا بر روی سکویی بلند با ازاره سنگی در دو طبقه بنا گردید و پس از اتمام ساخت، محلی برای اقامت هشت همسر ویژه شاه شد.
کاخ چهلستون اصفهان
کاخ موزه زیبای چهلستون
مسجد جامع عباسی اصفهان
مسجد امام اصفهان